Banegodstransport snart en realitet i Aalborg Havn

Siden marts 2015 har Aalborg Havn gennemført en større renovering af skinnerne mellem hovedlinjen i Aalborg og Østhavnen. Det 16 kilometer lange stamspor er blevet renoveret for et tocifret millionbeløb.


- Sporene har jo ligget ubrugte hen rigtig længe. Det er lang tid siden, der har kørt godstog på dem. Men vi forventer, at der i løbet af juni 2015 begynder at køre gods på skinnerne, siger Ole Brøndum – salgs- og marketingchef i Aalborg Havn A/S. Hvem der bliver operatør af banestrækningen ønsker Aalborg Havn ikke for nærværende at oplyse.


Ole Brøndum understreger, at Aalborg Havn som et transportcenter naturligvis er interesseret i alle former for transport. Med de renoverede skinner ser det således ud til, at havnen nu også kan få hul til godsbanemarkedet og dermed sikre multimodal transport til og fra Aalborg Havn.


Banegodstransport har i årevis ikke været attraktivt grundet ufleksible og dyre priser, men som følge af de seneste års stigende trafik har forholdene ændret sig og banegodstransport er nu attraktivt både pga. miljømæssige forhold og som aflastning af vejnettet.


Administrerende direktør i Aalborg Havn, Claus Holstein forventer at netop muligheden for banegodstransport kan blive et vigtigt fremtidigt konkurrenceparamenter for Aalborg.


Aalborg Østhavn/Nordisk Transportcenter er allerede knyttet direkte op til det europæiske Hovednet for Jernbaner og dermed er den ny renoverede jernbanestrækning sikret høj prioritet.


Aalborg Havn forventer at de nye skinner står klar til brug i juni 2015, og at der på daværende tidspunkt vil blive tale om flere ugentlige afgange.