Grønttorvet etablerer Copenhagen Markets i Høje Tåstrup Transportcenter

Læs alle nyheder / Read all news

Grønttorvet tager til November 2013 første spadestik til at opføre et moderne handels- og logistikcenter for frugt/grønt og blomster med 55.000 m2 under tag på selskabets grund i Høje-Taastrup Transportcenter.

Når Copenhagen Markets efter planen står klar til åbning i oktober 2015, overdrages ejerskabet til NREP’s logistikfond, der samtidigt har sikret sig mulighed for at udvide Copenhagen Markets med op til 36.000 m2. Den samlede pris for transaktionen bliver ca. 465 mio. kr. ”København har brug for et nyt, moderne og effektivt engros handels- og logistikcentrum for fødevarer og blomster. Derfor tror vi også på, at nye virksomheder bliver tiltrukket af mulighederne i Copenhagen Markets, så vi kan udvide arealet fra de 55.000 m2, som bygges i første omgang,” siger direktør for Copenhagen Markets, Brian Abildgaard.

Grønttorvet København er ejet af 139 andelshavere, hvoraf størstedelen nu flytter med til Copenhagen Markets i Høje Tåstrup. Virksomhederne sælger tilsammen 650.000 tons varer om året og har en skønnet årlig omsætning på 4 mia. kroner. ”Det nuværende blomster- og grøntmarked har ligget i Valby i over 50 år, og hvert døgn ankommer mere end 200 lastbiler med friske råvarer fra Danmark og det øvrige Europa, som markedspladsens morgenfriske kunder sørger for at få ud på hylderne i for eksempel supermarkeder, blomster- og grøntbutikker eller på bordene i kantiner, restauranter og caféer i hele hovedstadsregionen,

Valget stod mellem en omfattende ombygning af det eksisterende grønttorv eller at skabe et nyt og moderne blomster- og fødevarecenter helt fra bunden, valgte vi at opføre Copenhagen Markets i det logistiske smørhul Høje Tåstrup Transportcenter.


Copenhagen Markets har været på tegnebrættet i 6 år, og rejsen frem mod første spadestik har været en udfordring med en del benspænd undervejs - ikke mindst en finanskrise. Men i maj i år lykkedes det at forhandle en aftale på plads med investor og ejendomsforvalter Nordic Real Estate Partners (NREP), der skød en halv milliard kroner i projektet.

Aftalen var betinget af, at de 139 andelshavere i Grønttorvet København Holding på en ekstraordinær generalforsamling 26. juni godkendte aftalen, og at der efterfølgende kunne opnås 90 procent forhåndsudlejning af projektet. Begge dele lykkedes, og 92 procent af arealerne i det nye Copenhagen Markets er allerede udlejet. ”Det har krævet en helt utrolig tålmodighed og sammenhold hos andelshavere og bestyrelse at holde fast i planen om at opføre og flytte ud til Copenhagen Markets.

Når byggeriet står færdigt, overdrager Copenhagen Markets ejerskabet til NREPs logistikfond, der har sikret mulighed for at udvide med yderligere 36.000 kvadratmeter.

Beslutningen om at opføre Copenhagen Markets i Høje-Taastrup betyder samtidigt, at Grønttorvet nu sætter den 16,5 ha store grund i Valby til salg. Grønttorvet flytter ud i efteråret 2015, og med status af prioriteret udviklingsområde i Kommuneplanen og en godkendt rammelokalplan er området klar til at bliver solgt til investorer, der vil bygge nye boliger og erhvervsejendomme.