Hirtshals Transportcenter får mulighed for udvidelse

Læs alle nyheder / Read all news


Hjørring Kommunes har d. 19.12.2012 godkendt en ny lokalplan for Hjørring Kommunes nye udstykning ved HTC. Hermed står Hirtshals Transportcenter med de helt rigtige kort på hånden, endda med nogle rigtig gode trumfer for at imødekomme de ønsker og behov der opstår, når de nye færgeforbindelser til Hirtshals åbnes op 2013, herunder især muligheden for at bygge de efterspurgte højlagre i op til 30 meters højde.

- Det her er det vigtigste der er sket for Hirtshals Havn siden privatiseringen i 2001 og en anerkendelse af Nordjyllands og Hirtshals Havns betydning for transportinfrastrukturen i Nordeuropa. Hirtshals Havns inddragelse i TEN-T Core Network sætter helt nye dimensioner for havnens udvikling og vækst.

- Det er blandt andet Hirtshals Havns centrale position som transportmæssigt omdrejningspunkt i forhold til Norge og især den norske hovedstad Oslo, der er grundlaget at havnen er blevet en del af TEN-T Core Network. Dermed viser havnens geografiske placering igen sin styrke og muligheder som intermodalt omdrejningspunkt.