Afsluttende konference for ”Høje Taastrup Going Green”

Projektet ”Høje Taastrup Going Green” blev afsluttet d. 29.-30. oktober 2015 ved en konference i Høje Taastrup. Her blev de udvalgte klima- og energiprojekter præsenteret og FDT var tilstede som repræsentant for den tunge transport sektor.

Under projektet har FDT arbejdet aktivt for udbredelsen af alternative drivmidler i den tunge transportsektor. Under konferencen præsenterede Michael Stie Laugesen, FDT, derfor de fremskridt gjort indenfor projektet ”Anvendelse af gasdrevne køretøjer med udgangspunkt i Høje Taastrup Transportcenter”.

Gennem dette projekt har samarbejdet mellem FDT. E.ON Danmark, Høje Taastrup Kommune og Carlsberg arbejdet for at kickstarte udbredelsen af biogasløsninger for tung transport. Som del af projektet vil E.ON Danmark derfor etablere og drive en gaspåfyldningsfacilitet i Høje Taastrup Transportcenter, en ide som blev visualiseret for konferencedeltagerne under deres besøg i Høje Taastrup Transportcenter.

FDT harmed etableringen af det konkrete projekt, haft til formål at styrke udbredelsen af gasdrevne køretøjer til transportsektoren, og derved indfri de omfattende sektorkrav fra EU. FDT har derfor søgt at udbrede resultaterne og erfaringerne fra Høje Taastrup, således at brugen af alternative drivmidler også kan indføres i de resterende danske transportcentre. Ydermere har FDT udarbejdet et plankoncept, hvilket udstikker de fremadrettede retningslinjer for etableringen af faciliteter for alternative drivmidler i logistikcentrene i Danmark.


For yderligere information omkring FDTs aktiviteter i projektet, se Michael Stie Laugesens præsentation HER