Lægemiddelgigant åbner nyt højteknologisk lager i Skandinavisk Transportcenter

Med en investering på ½ milliard DKK vil den danske lægemiddelgrossist Nomeco påbegynde opførelsen af et nyt og topmoderne lager i Køge. Grunden, som Nomeco har købt, er 100.000 kvadratmeter stor og ligger placeret i Skandinavisk Transportcenter tæt ved Ølby. Det nye byggeri forventes at stå færdigt i 2017 og skal fungere, som et nyt lager og logistikcenter samt administration for den internationale medicinindustri i Norden.

Investeringen i Køge bliver den største logistiskinvestering, Nomeco har foretaget til dato. Der er dog god grund til at satse stort, hvis man spørger Nomecos administrerende direktør, Henrik Kaastrup.

”Placeringen er perfekt – både med hensyn til geografi og infrastruktur. Vores nye faciliteter skal være centrallager for den internationale medicinalindustri i hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal distribueres videre mod nord, og vores nye lager placeres på ruten mellem den nye Femern-Bælt forbindelse og broen til Sverige. Desuden bliver hele motorvejsnettet omkring Køge udbygget, så trafikale problemer ikke bliver en hindring for hurtig og effektiv transport,” siger Henrik Kaastrup.

Nomecos nye bygninger bliver på størrelse med tre fodboldbaner, og det fuldautomatiske højlager bliver over 30 meter højt med plads til mere end 50.000 paller. Henrik Kaastrup fortæller, at bygningerne og senere driften af medicinlageret i første omgang vil flytte ca. 170 jobs til Køge, men han kan pt. ikke meddele, hvor mange permanente jobs, der kommer i den endelige udbygning.

Køge er en del af Københavnsområdets nye vækstcenter – og en gateway til Europa!

Med Køge har hovedstaden har fået et ekstra ben at stå på. De store udviklings- og infrastrukturprojekter, som foregår i Køge Kommune, gør byen til et attraktivt sted at bo, arbejde eller drive virksomhed tæt på København.

”Køges position styrkes gevaldigt i de kommende år. Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen, baneprojektet ”København – Ringsted” med stop i Køge, udvidelse af Køge Havn samt Køge Kysts byudviklingsprojekt, er alle vigtige komponenter i den udviklingsplan, som skal sikre aktivitet og arbejdspladser i kommunen. Og det ser ud til at virke. Vi oplever en stor interesse fra både virksomheder og ejendomsmæglere, der efterspørger ledige grunde i Køge. Det er vi selvfølgelig meget glade for,” siger Flemming Christensen (K), Borgmester i Køge Kommune.

Thomas Elm Kampman, Direktør for STC og Køge Havn, er ligeledes begejstret for valget af Køge.

”Dette må næsten være årets bedste erhvervsnyhed i regionen. Vi er virkelig stolte af, at vi igen kan tiltrække et så stort selskab – og tilmed et selskab, der har så mange internationale aktiviteter. Investeringen giver et kæmpe skub til økonomien i kommunen og cementerer Skandinavisk Transportcenter, som en altafgørende nøglespiller i det danske og internationale transportnetværk. ”


Netop de internationale aktiviteter er ifølge Thomas Elm Kampmann yderst vigtige idet at åbningen af Femern-Bælt forbindelsen vil få stor betydning for både Køge og virksomhederne i kommunen. I og med at STC ligger direkte på Skandinavien-Middelhavs-korridoren bliver Køge den optimale indgang til Øresundsregionen og Tyskland. De virksomheder som transporterer store mængder af gods via denne korridor kan derfor i mange tilfælde finde det fordelagtigt at placere sig langs den strøm.

”Generelt tegner der sig et positivt billede af fremtiden for Køge. Det giver nye og store muligheder, for dem der forstår at udnytte dem. Vi ønsker derfor Nomeco velkommen til Køge, og vi ser frem til et godt samarbejde.”